Decizie luată de instanţă astăzi, 3 noiembrie, în cazul afaceristului Nelu Iordache!

Nelu Iordache are termen până în luna ianuarie să achite prejudiciul

În cazul în care vrea să scape de închisoare, omul de afaceri va trebui să plătească aproape 10 milioane de lei.

Mai exact, instanţa a calculat prejudiciul pe care trebuie să-l plătească afaceristul, iar suma este de circa 9,5 milioane de lei.

Nelu Iordache are termen până la 26 ianuarie 2022, ora 11, pentru a achita această sumă.

Condamnare într-un nou dosar, pentru evaziune fiscală și delapidare

În luna martie a acestui an, omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat la 12 ani și jumătate de închisoare, pentru evaziune fiscală și delapidare. El se afla deja după gratii, după o condamnare primită în alt dosar.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti l-au obligat atunci pe Iordache să achite şi prejudiciul produs de peste 9 milioane de lei, reprezentând TVA pe care Fiscul nu l-ar fi încasat.

Cu toate acestea, omul de afaceri ar putea scăpa de închisoare, dacă va achita această sumă, graţie legii iniţiate de deputatul Cătălin Rădulescu, mai bine cunoscut drept “Mitralieră”.

Legea prevede că persoanele acuzate de evaziune fiscală scapă de condamnare dacă înainte de a fi dată sentință definitivă achită prejudiciul, dar și o penalitate de 20% plus dobânzile și penalitățile de întârziere.

Nelu Iordache ar fi dispus să plătească, însă nu întreaga sumă, potrivit stirileprotv.ro.

Omul de afaceri şi-ar fi pierdut aproape întreaga avere

Avocatul afaceristului spune că acesta şi-a pierdut aproape întreaga avere în urma primei condamnări primite, în septembrie anul trecut.

Nelu Iordache mai are câteva afaceri pe care le coordonează din spatele gratiilor și ar putea găsi banii care să-l salveze de la o nouă pedeapsă, însă vrea să achite doar penalitățile de 20% și dobânzile. Restul sumei ar fi fost deja achitată, susţine el.

În cazul în care ar fi condamnat definitiv în acest nou dosar, Nelu Iordache ar fi nevoit să ispăşească o pedeapsă rezultantă de peste 16 ani de închisoare, ceea ce înseamnă că ar putea fi eliberat condiţionat abia după anul 2030.