Nelson Mandela si membrii partidului Congresul National African (ANC) vor putea vizita acum Statele Unite ale Americii fara avizul secretarului de stat Condoleezza Rice, ca urmare a semnarii de catre presedintele George W Bush a aprobarii prin care numele acestora au fost sterse de pe lista cu teroristi a SUA, potrivit unor oficiali guvernamentali citati de BBC News.

Potrivit legislatiei americane, pana acum, membrii ANC puteau vizita sediul central al Natiunilor Unite de la New York, dar nu capitala Washington si nici orice alta regiune a Statelor Unite ale Amercii, intrucat figurau pe listele cu teroristi.

Congresul National African a fost catalogat de catre fostul regim al Africii de Sud ca fiind o organizatie terorista si a fost interzis in anul 1960, cand liderii sau au fost inchisi sau fortati sa plece in exil.

Nelson Mandela, care luna aceasta va implini 90 de ani, a fost eliberat in 1990 dupa ce si-a petrecut 27 de ani in inchisoare. Atunci, Mandela a devenit primul presedinte de dupa caderea regimului segregationist din Africa de Sud.