"Am afişat pe site regulamentul de organizare şi funcţionare, organigrama, care este în vigoare de la 1 ianuarie. Acolo sunt şi posturile de execuţie şi posturile de conducere. (…) Important este că grilele de salarizare au fost aliniate la nivelul pieţei, aşa cum zice legea", a menţionat preşedintele ASF.

Întrebat care este cel mai mic salariu net în ASF, Negriţoiu a menţionat că 2.000 lei, nivel similar celui din 2015.

"Salariile individuale sunt totuşi salarii individuale. Primele sunt aceleaşi pe care le-am anunţat de mai multe ori şi le-am şi dat. Avem o primă de performanţă care s-a dat în decembrie – şi avem prime de proiect. Am mai publicat în semestrul I (2015, n.r) câte proiecte au fost şi câţi oameni au luat prime şi acum trebuie trebuie să publicăm pentru semestrul II câte prime de proiect am mai dat, dar sunt puţini oameni care au luat prime. Prima de performanţă a fost pe bază de evaluare, în procente diferite", a mai spus Mişu Negriţoiu.

ASF anunţa, la finalul anului trecut, că ponderea funcţiilor de conducere în cadrul instituţiei în total salariaţi va scădea la 12%, de la 1 ianuarie 2016, faţă de anul 2014, când ponderea era de 26%. În 2015, ponderea funcţiilor de conducere în total salariaţi era de 14%.

"Membrii Consiliului au aprobat modificarea şi completarea Organigramei şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale ASF. (…) Aceste modificări aliniază funcţiile de supraveghere ca urmare a impactului actelor normative adoptate în ultimul an în domeniul asigurărilor şi pieţei de capital, dar şi simplifică şi aliniază funcţiile de autorizare şi reglementare, prin comasarea unor servicii şi reducerea cu şapte a numărului posturilor de şef serviciu. În acest fel, ponderea funcţiilor de conducere ajunge la 12% din total personal", se menţiona într-un comunicat transmis în data de 10 decembrie.

Potrivit ASF, la elaborarea celor două documente au fost luate în considerare atât revizuirea cadrului legal de funcţionare a pieţelor, prin transpunerea în legislaţia naţională a unor directive europene, cât şi noile obiective ale Autorităţii pentru anul 2016.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în cadrul şedinţei din 9 decembrie 2015, mai multe proiecte de acte normative, dar şi Bugetul de venituri şi cheltuieli al ASF pentru anul 2016, respectiv construcţia bugetară preliminară pentru perioada 2016 – 2018. AGERPRES