'Aşa cum am discutat de la început, soluţia pentru noi este majorarea capitalului. O primă etapă a avut loc, au fost transferaţi 64 de milioane (de lei – n.r.), se pare că au fost şi cheltuiţi pentru despăgubiri. A 2-a etapă este cea de 490 milioane (de lei – n.r.), este în curs, s-a deschis banca de date, investitorii potenţiali au fost invitaţi să îşi ia toate informaţiile, procesul este în curs', a afirmat Negriţoiu.

Oficialul ASF a precizat că Astra Asigurări este listată pe RASDAQ şi, după toate procedurile RASDAQ, procesul (a două etapă de majorare de capital – n.r.) se va încheia probabil în februarie – martie.

Citiți și: Procesele care pot îngropa definitiv Astra Asigurări

'Cred că noi (ASF – n.r.) am greşi foarte mult dacă am lua decizia astăzi (în privinţa Astra, care este în procedura de administrare specială – n.r.) şi nu la sfârşitul procesului', a spus preşedintele ASF.

Prima operaţiune de majorare a capitalului social al companiei de asigurări Astra s-a încheiat în luna octombrie a acestui an.

Citiți și: Cum mai poate fi salvată Astra Asigurări

ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială a societăţii Astra în februarie 2014, numind firma de consultanţă KPMG Advisory în calitate de administrator special. AGERPRES