Răspunsurile primite de la Ministerul Muncii nu i-au mulţumit pe angajaţii din instituţiile aflate în subordinea ministerului, care sunt decişi să continue protestele, declarat Ingrid Moldoveanu, vicepreşedinte al Federaţiei Sindicatelor Funcţionarilor Publici, după o oră şi jumătate de discuţii cu ministrul Ioan Botiş.
“Suntem într-un blocaj instituţional, iar răspunsurile ministrului Muncii nu ne-au determinat să încetăm protestele”, a spus Ingrid Moldoveanu.
Conform liderului sindical, discuţiile au fost unele informale, iar la revendicarea principală pe care o au sindicaliştii, de acordare a stimulentelor, ministrul Muncii a afirmat că va avea un răspuns pentru angajaţii din unităţile subordonate Ministerului Muncii doar după ce discută cu ministrul de Finanţe şi după ce Guvernul va decide dacă va da sau nu aceste stimulente.
Ingrid Moldoveanu a precizat că sunt tot mai multe semnale din ţară că toate instituţiile bugetare subordonate atât Ministerului Muncii cât şi Ministerului de Finanţe intră în grevă.
“Trebuie ca guvernanţii să înţeleagă de ce trebuie acordate aceste stimulente, oricum mici, la salarii şi mai mici. Guvernul trebuie să decidă ce face cu aceste stimulente”, a încheiat preşedintele Federaţiei Funcţionarilor Publici.