Un iPhone 5S auriu a ajuns să se vândă pe eBay pentru suma de 10.000 dolari.
Nu este clar de ce Apple nu oferă oricărui doritor un iPhone auriu. Oficial, comenzile online prin Apple încă nu s-au completat până în Octombrie. Cei de la BusinessInsider au consemnat în weekend că iPhone-ul auriu nu există încă în unele magazine, țări și la unii operatori de telefonie. Magazinul fanion al Apple din San Francisco, de exemplu, a avut doar 20 de iPhone-uri aurii.

Cu iPhone-ul auriu complet nedisponibil pentru consumatorii obișnuiți la câteva minute după ce a fost pus în vânzare, câțiva dintre ei au intrat pe eBay, unde iPhone-urile aurii se vindeau cu 4.600 dolari (pachetul de trei). Aceasta reprezenta cel mai mare preț cerut, dar în licitațiile active telefoanele se adjudecau la 2.247 dolari. Un singur iPhone auriu s-a vândut pentru prețul nebunesc de 10.000 dolari.
În China, un iPhone auriu pe “piața gri” te va costa echivalentul a 1.634 dolari, aproape de două ori mai mult decât prețul de desfacere. Speculanții care au cumpărat iPhone-urile din Hong Kong le vând cu 1.161 dolari, cu 721 dolari peste prețul original.