"Vreau să vă informez în premieră astăzi că am depus plângere penală împotriva constructorului. Săptămâna viitoare, vom merge acolo să căutăm o soluţie tehnică astfel încât să nu ţinem autostrada închisă atâta timp cât solicită constructorul. El prefigurase ca autostrada să fie deschisă prin luna iunie-iulie, este inacceptabil aşa ceva. Am găsit soluţii tehnice, luni echipa tehnică de la companie, şi alte companii cu care lucrăm, va fi prezentă acolo, marţi vom comunica soluţia pe care o vom pune în practică, astfel încât să nu blocăm traficul pe autostradă 200-300 metri versus 20 km. Este inacceptabil", a spus Neaga, într-o conferinţă de presă. 

Acesta a explicat că traficul rutier este blocat pe tronsonul Cunţa-Sălişte din cauza unor greşeli de execuţie. 

"Din cauza unor greşeli de execuţie a trebuit să blocăm traficul pe autostradă pe lotul III, între Sălişte şi Cunţa. Acolo au fost greşeli grave de execuţie, au fost puse în evidenţă în momentul în care am excavat totul, pe vreo 300 de metri, ca să vedem ce se întâmplă, de ce apar fisuri. Atunci am văzut marile greşeli de execuţie pe care le-a făcut constructorul", a spus Neaga. 

CNADNR a impus constructorului autostrăzii Orăştie – Sibiu, Salini Impregilo, să refacă porţiunea de 200 – 300 de metri din corpul de autostradă unde au apărut degradările, prin demolare şi reconstrucţie în conformitate cu proiectul tehnic aprobat.

 AGERPRES