Conducerea Primăriei Ploieşti a decis, luni, că angajaţii instituţiei vor lucra în sistem mixt, respectiv două săptămâni prezenţă la serviciu şi alte două săptămâni muncă la domiciliu, măsura fiind dispusă pentru prevenirea apariţiei cazurilor de COVID-19 în condiţiile în care rata de infectare cu noul coronavirus este de aproape 3 la mia de  locuitori.

„Având în vedere prelungirea stării de alertă la nivel naţional şi în conformitate cu prevederile legale în vigoare, personalul din cadrul fiecărei structuri a municipalităţii ploieştene funcţionează, începând de astăzi, în program de două săptămâni prezenţă la serviciu şi două săptămâni muncă la domiciliu.

Potrivit noii reguli, funcţionarii publici de conducere din cadrul autorităţii publice ploieştene răspund pentru organizarea activităţii structurii pe care o conduc, precum şi de repartizarea atribuţiilor şi lucrărilor, iar fiecare salariat răspunde de îndeplinirea atribuţiilor”, informează Primăria Ploieşti.

Primarul Andrei Volosevici spune că, în acest fel, se asigură continuitate activităţii la nivelul administraţiei ploieştene, dar şi condiţii de siguranţă pentru salariaţii instituţiei şi pentru cetăţeni. În prezent, rata de infectare cu noul coronavirus este 2,51.

Coronavirus 2 noiembrie

Până astăzi, 2 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 250.704 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

177.361 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.041 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 7.153 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 01.11.2020 (10:00) – 02.11.2020 (10:00) au fost raportate 86 decese (48 bărbați și 38 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 4 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 29 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 33 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 19 decese la categoria de peste 80 de ani.

80 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.