România încă trăiește un adevărat coșmar din cauza pandemiei de coronavirus. Chiar dacă primele doze de vaccin au sosit deja în țară, încă avem parte de noi mii de infectări zilnice, iar pericolul nu a trecut. În acest context, șeful DSU, Raed Arafat, a venit cu noi explicații.

Noi restricții pe final de an?!

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a afirmat vineri că nu există discuţii pentru impunerea unor noi măsuri sanitare suplimentare de restricții, dar a îndemnat populaţia să respecte restricţiile existente pentru că acestea previn răspândirea chiar şi a noii tulpini.

„Nu avem discuţii despre condiţii suplimentare, dar sper ca lumea să respecte, de Anul Nou, de Revelion, restricţiile care există. Noua tulpină a început să apară şi în alte ţări, dar nu cred că este evitabil să apară şi la noi, dar important este să respectăm măsurile actuale, pentru că acestea previn răspândirea inclusiv a noii tulpini”, a declarat Raed Arafat.

Şeful DSU a fost prezent vineri, alături de şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă, la sosirea primelor 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 în România, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a mai afirmat, la sosirea în România a primelor 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, prin Vama Nădlac 2, că este „un moment istoric”.

„Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluţie, începem s-o aplicăm. Vedem cum Uniunea Europeană a reuşit să nu dezmăgească cetăţenii UE. Aşa cum a intrat în spatele nostru acest camion cu primele doze de vaccin au intrat astfel de camioane în toate ţările membre ale UE, astfel încât să apară campania în toate ţările UE.

A fost un efort imens, la care au participat toate satele membre, inclusiv România – achiziţie comună, abordare comună şi, bineînţeles, pentru partea de vaccinare, o implementare comună”, a declarat Arafat.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea