Ne bagă în case de Paşte?! Anunţ clar de la Guvern. Vine un nou val al pandemiei

Vicepremierul Kelemen Hunor afirmă că românii sunt “destul de relaxaţi” în ceea ce priveşte cel de-al treilea val al pandemiei de COVID-19, care, “vrem sau nu vrem, vine spre noi”. El susţine că, de multe ori, restricţiile propuse de epidemiologi pentru încetinirea răspândirii virusului sunt “mult mai drastice decât cele care sunt acceptate de decidenţi”.

“Dacă v-aţi uitat ce se întâmplă în Bucureşti şi în oraşe mari aţi văzut că şi la ora 11 şi la ora 11 jumate e o mişcare uriaşă. Aici ar trebui să fim conştienţi că trebuie controale foarte serioase, pe de o parte. Pe de altă parte, vrem, nu vrem, şi la noi vine valul trei. Uitaţi-vă ce se întâmplă la vest de noi, în Slovacia, în Ungaria, în Cehia, ce se întâmplă în nord, în Finlanda, în aceste zile. Se fac restricţii, se fac carantinări, în această perioadă, foarte dure. În România, în acest moment, noi suntem extrem de relaxaţi. Eu sunt pentru o abordare flexibilă, nu putem închide ţara, nu putem închide şcolile, dar trebuie să înţelegem că în acest moment există, vrem sau nu vrem, nu depinde de noi, un val al pandemiei care vine spre noi, a ajuns la noi. Vedeţi cazurile zilnice cum cresc şi în aceste condiţii noi încă suntem destul de relaxaţi faţă de alţii”, a declarat Kelemen Hunor, miercuri seară, la Digi 24.

Un posibil lockdown de Paște?

Kelemen a menţionat că politicienii decid, dar propunerile privind restricţiile au venit de la specialişti, de la epidemiologi care propun măsuri “de foarte multe ori mult mai drastice decât cele care sunt acceptate de decidenţi”.

Vicepremierul a reiterat că nu se are în vedere un lockdown în perioada sărbătorilor de Paşti.

Premierul a precizat că nu se pune problema de un nou lockdown

Într-un mesaj postat marți, pe pagina de Facebook a premierului, acesta preciza că România nu va intra în lockdown în perioada Sărbătorilor Pascale așa cum nu a intrat nici de Crăciun și nici de Revelion. Florin Cîțu a menționat că la finalul anului trecut, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, guvernarea a promis că nu va exista lockdown și s-a ținut de cuvânt.

”Nu există NICIUN scenariu în care România intră în lockdown. Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște.”, spune premierul.

Klaus Iohannis a spus că Guvernul nu are în vedere lockdown-ul

Șeful statului, Klaus Iohannis, a vorbit marți după amiaza, în cadrul unei declarații de presă de la Palatul Cotroceni, despre un lockdown național cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Potrivit președintelui, conducătorii țării nu au în vedere un lockdown de Paște.

„Pot să vă spun foarte clar, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paşti”, a mai afirmat Iohannis.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin