”România intrase de mult în clubul ţărilor credibile din punctul de vedere al stabilităţii macroeconomice şi al creşterii convergenţei nominale şi reale cu standardele UE”, a subliniat Cristian Socol, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, evoluţia macroeconomică pozitivă a României din ultimii ani a permis îmbunătăţirea calificativelor acordate de agenţiile de rating chiar dacă mai târziu decât ar fi meritat ţara.

”Creşterea ratingului de către Standard and Poor's confirmă performanţa noului Tigru european. România impune respect în UE. Evoluţia macroeconomică pozitivă din ultimii ani a permis îmbunătăţirea calificativelor acordate de către agenţiile de rating, chiar dacă mai târziu decât ar fi meritat ţara noastră” a mai spus Socol, potrivit aceleiași surse.

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a îmbunătăţit vineri ratingul atribuit României, la ”BBB minus” de la ”BB plus”, pe fondul creşterii economice şi al menţinerii disciplinei fiscale din partea Guvernului, transmite Bloomberg.