Claudiu Năsui, fost ministru USR al Economiei, a scris un mesaj aspru pe rețelele de socializare. Acesta a scris pe Facebook despre inflația actuală din țara noastră, acuzând coaliția guvernamentală de lipsă de responsabilitate și empanie față de cetățenii care se confruntă cu sărăcia zilnic.

„Resursele nu vin din pixul politicienilor”

Claudiu Năsui critică aspru liberalii și social-democrații aflați la guvernare. Acesta îi acuză că sunt vinovați pentru sărăcia actuală din cauza că au preferat să investească resursele financiare în pensii speciale pentru politicieni în loc să restabilească economia.

„Explozia prețurilor ne lovește mai ales la bunurile de bază – alimentele, electricitatea și gazele. În economie toate se plătesc. Resursele nu vin din cer. Și nici din pixul politicienilor. Iar nota de plată o plătim tot timpul noi. Fie prin taxe mai mari, fie prin taxa numită inflație. O sărăcire constantă a populației în favoarea guvernului. PSDPNL au preferat pensii speciale și PNDL-uri pentru baronii locali și firmele de partid, în loc să lase românii să iasă din sărăcie.”, sunt cuvintele acide scrise de Claudiu Năsui pe Facebook.

„Muncitorul român este caz social”

Fostul ministru al Economiei a făcut o afirmație șocantă spunând că „inflația este un impozit ascuns, țintit asupra nevoiașilor.” De asemenea, acesta susține că angajații cu salariu minim pe economie au devenit un „caz social” din cauza taxării impuse de Guvern.

„Inflația este un impozit ascuns, țintit mai ales pe cei mai nevoiași. Cel mai mult suferă cei mai defavorizați din România – vârstnicii și muncitorii cu salarii mici. Da, muncitorul român este caz social. Pentru că deși lucrează 8 ore pe zi, se luptă cu sărăcia. Nu o zic eu, o zice Comisia europeană, ale cărei rapoarte pun muncitorul român în vârful clasamentului european privind sărăcia în muncă. Acestea sunt rapoartele dinainte să lovească inflația.

La această oră, oricine muncește pe salariul minim se luptă cu pragul sărăciei. Și fix acolo a lovit creșterea prețurilor – fix în alimentele de bază: pâine, cartofi, ulei, mălai, zahăr. Iar cea mai mare scumpire este la gazul cu care trebuie să gătim și să ne încălzim.”, a exclamat acesta.

Sfatul lui Claudiu Năsui

În ultimele rânduri ale postării sale de pe Facebook, Claudiu Năsui a spus că perioada scumpirilor se va încheia când „statul nu va mai cheltui mai mulți bani decât încasează.”

„Explozia prețurilor se va opri atunci când statul nu va mai cheltui mai mulți bani decât încasează. Deficit înseamnă datorie, care înseamnă inflație. Asta duce la scăderea puterii de cumpărare a tuturor românilor. Adică la sărăcie”, a scris Claudiu Năsui.