‘Navele au acostat în Siria. Vizita lor vizează apropierea celor două ţări şi întărirea legăturilor de prietenie’ dintre Rusia şi Siria, a declarat un ofiţer al marinei ruse, citat de agenţie. ‘Căpitanii navelor flotei ruse acostate la Tartus şi-au exprimat la rândul lor solidaritatea cu poporul sirian’, subliniind ‘prietenia’ dintre Moscova şi Damasc, a adăugat Sana, informează Agerpres.

Guvernatorul din Tartus, Atef al-Nadaf, a adus un omagiu ‘poziţiei demne de respect adoptate de Rusia, care se situează alături de poporul sirian’.
Cotidianul sirian al-Watan anunţase marţi că o flotă de nave ale Rusiei va acosta la Tartus pentru şase zile. Potrivit ziarului, această flotă cuprinde nave de război şi submarine, avioane de luptă, elicoptere şi mai multe sisteme de rachete antiaeriene.

Rusia, care dispune de o bază navală pe care a mărit-o recent în largul Tartus, s-a arătat un fidel aliat al Damascului de la declanşarea, la mijlocul lunii martie, a revoltei faţă de preşedintele sirian Bashar al-Assad, adaugă AFP.

Citiţi şi: Nave de război ale Rusiei, în drum spre Siria