„Comunitatea internaţională, reprezentată de Consiliul de Securitate al ONU, nu a reuşit – şi regret acest lucru – să ajungă la un acord care ar putea trimite un mesaj foarte puternic conducerii de la Damasc pentru a opri atacurile asupra civililor. Cred cu adevărat că lipsa de unitate în Consiliul de Securitate al ONU a trimis un mesaj nefericit regimului de la Damasc, astfel că acesta a ajuns la concluzia că poate continua represiunile contra civililor”, a spus Rasmussen, în cadrul primei zile a Brussels Forum.
Brussels Forum este o conferinţă anuală, consacrată relaţiilor transatlantice şi organizată de German Marshall Fund din SUA la finalul lunii martie, la care iau parte oficiali din statele membre UE şi din instituţiile europene, oficiali americani, reprezentanţi ai Congresului SUA, parlamentari şi academicieni din Europa şi SUA.
Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice a mai menţionat că principala temă a Summitului NATO de la Chicago, din luna mai, va fi consolidarea relaţiilor transatlantice. ‘Veţi vedea în comunicatul final un limbaj încurajator ce va reafirma că uşile NATO rămân deschise”, a menţionat Rasmussen, care a precizat totuşi că reuniunea la nivel înalt de la Chicago nu va fi un „summit al extinderii” organizaţiei.
Sursa: Agerpres