”Pe zona economică nu văd deocamdată pe cineva, pe zona socială cred că domnul Lăzăroiu are cu totul alte misiuni. Pe Kelemen Hunor (n.r. l-ar păstra ca ministru). La un moment dat, aş fi spus Anca Boagiu dar, în ultima vreme, a evoluat foarte mult pe o linie antagonică şi super politizată, mergând mai des să taie panglicile cu Emil Boc, probabil că s-a contaminat. Altfel, mi se pare, dincolo de unele declaraţii care m-au deranjat profund, un om serios care ar putea să lucreze pe o anumită zonă”, a detaliat fostul premier.

El a adăugat că pe mulţi dintre miniştrii actualului cabinet îi cunoaşte foarte puţin, apreciind că un alt ministru care nu îi este antipatic şi care ar putea să facă treabă serioasă, dar care este mai mult în zona politicului, este cel al Agriculturii, Valeriu Tabără, acesta neavând, totodată, ”o echipă suficient de bună”.

”În primul rând, echipa guvernamentală va fi formată din reprezentanţi ai PNL, PSD şi PCȚ, a subliniat Năstase, precizând că departamentele PSD au rolul principal de a pregăti specialişti pe termen mediu şi lung.

Liderul CN al PSD a reamintit că USL a luat o decizie politică referitoare la nominalizarea preşedintelui PSD, Victor Ponta, pentru funcţia de premier, subliniind că foarte importantă va fi echipa cu care acesta va forma guvernul.

”Şi eu i-am spus şi lui, primul-ministru nu trebuie să fie cel mai bun macroeconomist, specialist în cultură sau în zootehnie, el trebuie însă să aibă o echipă foarte bună alături de care să găsească soluţii la nivelul ţării”, a spus Năstase.

Întrebat despre o posibilă coabitare Victor Ponta – Traian Băsescu, fostul premier spune că aceasta depinde de înţelepciunea celor doi, apreciind că, în măsura în care se va ajunge la o astfel de situaţie, fiecare ar trebui să dea dovadă de moderaţie.

Sursa: Agerpres