Nadia Comăneci susține amânarea Jocurilor Olimpice din această vară, pe fondul pandemiei de coronavirus.

”A fost cea mai bună decizie, singura care se putea lua în acest moment când lumea întreagă trece printr-o perioadă extrem de grea din cauza pandemiei COVID-19”, a spus Nadia, care a explicat și motivul pentru care Comitetul Internațional Olimpic a întârziat cu anunțul de amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Jocurile Olimpice sunt așteptate de toți sportivii. Este competiția la care visează toți marii sportivi. O dată la patru ani își pot dovedi supremația la nivel mondial. Și este pentru prima dată când s-a pus problema amânării Jocurilor Olimpice, pe timp de pace.

JO au fost anulate doar de războaiele mondiale

Au mai fost doar trei momente în care Jocurile Olimpice de vară au fost anulate, dar doar din cauza celor două războaie mondiale.”, a precizat Nadia Comăneci, conform sportghid.ro.

Nadia are convingerea că a fost o decizie grea, că toți cei implicați în organizare au sperat că vor exista șanse ca Jocurile Olimpice să înceapă la data programată inițial, dar că sunt situații ca acestea în care sănătatea, inclusiv a sportivilor, este mai presus de orice.

”Cred că au luat în considerare și faptul că mulți sportivi calificați la Jocurile Olimpice nu se mai pot antrena în această perioadă și că mulți nici nu ar mai fi putut participa, ceea ce  ar fi fost trist cu adevărat. Deja existau țări care nu doar că solicitaseră amânarea Jocurilor Olimpice, dar anunțaseră ferm că nu își vor trimite sportivii la Olimpiadă, dacă aceasta nu ar fi fost amânată”, a adăugat Nadia, conform sursei citate.

”Trecem toți printr-o perioadă foarte grea”

Marea campioană speră că până la noua dată la care va fi reprogramată Olimpiada de la Tokyo lucrurile vor reveni la normal și societatea medicală va identifica o soluție pentru combaterea acestui virus care afectează tot mapamondul.

”Trecem toți printr-o perioadă foarte grea. Lumea sportului în general a fost dată cu totul peste cap, cu toate competițiile anulate, nu doar Jocurile Olimpice. Dar am încredere că vom trece cu bine peste aceste vremuri tulburi și că va veni din nou ziua în care ne vom bucura de sport, de performanță, de medalii și campioni.

Cu siguranță sportivii vor găsi soluții să se mențină în formă și în această perioadă în care nu au acces la sălile de antrenament și vor reveni în forță imediat ce lumea întreagă va fi din nou ca înainte.

Deocamdată trebuie să avem toți grijă de noi, de familiile noastre, de copii și bunici, să stăm în casă, să respectăm recomandările specialiștilor, să luptăm împreună pentru stoparea răspândirii acestui virus nemilos”, a adăugat marea campioană.