Nadia este unul din cei mai mari sportivi ai lumii li una dintre cele mai apreciate românce. Performanța sportivă a Nadiei este răsplătită din partea României cu o pensie lunară de de 13 149 lei pe lună.

Interesant este că marea noastră gimnastă nu este prima în topul celor mai mari pensii ale sportivilor. Veronica Cochelea (53 de ani), medaliată la mai multe ediţii ale J.O, primeşte pensie 15.080 de lei.

Născută pe 12 noiembrie 1961, la Oneşti, Nadia Comăneci a început gimnastica la şase ani. sub îndrumarea lui Bela Karolyi.

La Montreal, sportiva noastră a devenit prima gimnastă din lume care a primit 10 pe linie din partea arbitrilor.

De asemenea, Nadia Comăneci este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

Pe 27 noiembrie 1989, cu mai puţin de o lună înaintea Revoluţiei, Nadia Comăneci a fugit în SUA, acolo unde locuieşte şi în prezent, alături de soţul său, Bart Conner, cu care are şi un copil.

Conform www.mts.ro, sortivul de performanţă care a obţinut o medalie de aur, argint sau de bronz în probele individuale sau pe echipe din cadrul Jocurilor Olimpice sau o medalie de aur la Campionatele Mondiale şi Europene de seniori – probe olimpice are dreptul, la cerere şi cu confirmarea Ministerului Tineretului şi Sportului, la o rentă viageră.

Sportivul de performanţă care a obţinut o medalie de aur la Campionatele Mondiale şi/sau Campionatele Europene de seniori, la o probă sportivă ce a fost inclusă cel puţin o dată în programul Jocurilor Olimpice are dreptul, la cerere, la o rentă viageră.