Reinhard Mitschek, Managing Director, Nabucco Gas Pipeline International, şi-a exprimat încrederea în oferta companiei : "Nabucco este proiectul european emblematic în coridorul de gaze naturale din Europa de Sud – Est. Sprijinul politic şi stabilitatea au fost acordate prin intermediul unui tratat valabil 50 de ani, semnat de către toate cele cinci ţări de tranzit, precum şi prin acordurile bilaterale de sprijin ale proiectului".

Consorţiul Shah Deniz II anunţase anterior că data limită de depunere a ofertelor este 1 octombrie. Zăcământul se află la circa 70 kilometri de capital ţării, Baku, şi are un potenţial de producţie de circa 20 miliarde metri cubi de gaze naturale anual. Consorţiul este format din BP (25,5%), Statoil (25,5%), SOCAR (10%), Lukoil (10%), Total (10%) şi TPAO (9%).

Recent, compania petrolieră British Petroleum (BP) şi-a anunţat intenţia de a dezvolta un proiect privind construirea unei conducte ce se întinde pe o distanţă de 1.300 km, prin trei ţări, printre care şi România, pentru a transporta gaz din Azerbaidjan spre Europa.