Monstrul de la Caracal face ce face și reapare în lumina reflectoarelor, parcă într-o mișcare disperată de a nu cădea în uitare. Ultima mișcare a criminalului pare să fie un semnal pentru cei din jur că domină jocul.

Dincă a mers în această săptămână la frizerii Arestului central și le-a cerut să îi facă barba în formă de cioc. Așa și-a făcut apariția și în fața procurorilor DIICOT, când l-a dat în vileag pe vecinul și prietenul său, Gheorghe Risipiceanu, potrivit România TV.

Mutarea pare fi și una psihologică, dacă este să dăm crezare unui cuplu de cercetători israelieni.  Psihologul Avishag Zahavi și soțul său, biologul evoluționist Amotz, au publicat, în 1997, cartea „The Handicap Principle”, în care cei doi autori consideră că barba reprezintă un semnal costisitor al abilităților competitive masculine, deoarece poate fi apucată cu ușurință de inamici în timpul unei lupte. Conform teoriei celor doi israelieni, un bărbat cu o barbă mare transmite un semnal de puternică încredere în propriile forțe, deoarece pare să creadă că-și poate învinge adversarii, chiar dacă poartă barbă.

Și-a schimbat declarațiile

Imediat după ce și-a schimbat look-ul, Gheorghe Dincă şi-a schimbat iar declaraţiile în faţa anchetatorilor în dosarul Caracal. La ultimele audieri, Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor că le-a ucis intenţionat pe Luiza şi Alexandra. Monstrul din Caracal şi-a schimbat total declaraţiile. Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, şi Luiza a avut aceeaşi soartă ca Alexandra. Mai exact, Dincă le-a spus anchetatorilor că a ucis-o pe Luiza după ce s-a enervat că aceasta îl tot implora să o lase să plece.

După această declaraţie, procurorii vor putea să-l acuze pe Gheorghe Dincă de omor calificat.

Amintim faptul că în cazul Luizei, procurorii au mai indetificat un bărbat pe care îl acuză de viol. Mai exact, procurorii DIICOT au cerut arestarea lui Ştefan Risipiceanu, pe care îl acuză că a violat-o pe Luiza Melencu în casa lui Gheorghe Dincă.

Bărbatul este un apropiat al lui Gheorghe Dincă, cel care îl ajuta pe monstrul din Caracal la muncile gospodăriei. Bărbatul ar fi violat-o pe Luiza în locuinţa lui Gheorghe Dincă, în Caracal, după ce l-a surprins pe Dincă cu fata în maşină imediat după ce a răpit-o. Chiar Gheorghe Dincă le-a dat anchetatorilor detalii despre cum a ajuns Fane să o abuzeze sexual pe Luiza Melencu