Mutări interesante pe scena politică în plin an electoral. Ultimul atac al lui Dacian Cioloș la adresa lui Klaus Iohannis are un substrat incredibil. Opoziția este pe cale de a se rupe chiar înaintea unei alianțe.

Laura Codruța Kovesi ar fi responsabilă pentru acest lucru. Se pare că fosta șefă a DNA ar fi refuzat o asociere cu Alianța USR-PLUS înaintea alegerilor. Jurnalistul Dan Andronic spune că alianța lui Dacian Cioloș și Dan Barna au insistat pe lângă Laura Codruța Kovesi să facă un anunț public de susținere a mișcării politice a celor doi. Numai că Laura Codruța Kovesi a refuzat!

Apoi, a venit și atacul ciudat din partea lui Dacian Cioloș la adresa lui Klaus Iohannis, iar singurul care i-a răspuns a fost Rareș Bogdan, candidatul PNL la europarlamentare.

Mai mult, jurnalistul dezvăluie motivul real al atacurilor între cei din Opoziție. “Un atac din partea unui om care ar trebui să fie apropiat de Klaus Iohannis în bătălia politică sună ciudat. Poate că s-a supărat Dacian Cioloș că Laura Codruța Kovesi nu și-a anunțat susținerea pentru alianța pe care o conduce, poate că a avut o scăpare, este greu de găsit motivul real. Ceea ce este însă cert este faptul că Alianța România 2020 pierde din viteza electorală și începe să se dezumfle. Acest lucru se vede în ultimele sondaje de opinie, acest lucru îl văd și Dacian Ciloș și Dan Barna”, spune Dan Andronic, într-un editorial pentru evz.ro.

Și asta nu e tot. Prezența lui Klaus Iohannis alături de PNL în următoarele două săptămâni la câteva evenimente majore, inclusiv în Timișoara, Cluj și București i-a enervate din nou pe cei din Alință. Refuzul lui Kovesi i-a pus în dificultate, iar Rareș Bogdan devine mai popular decât Dacian Cioloș.

Concluzia este că atacul lui Cioloș la adresa lui Iohannis vine dintr-un sentiment de frustrare, dar și calcul politic. Speră să fie luat în seamă. Ceea ce i-a reușit doar partial, mai spune jurnalistul, conform sursei citate.