Sebastian Cucoș se întoarce la conducerea Jandarmeriei Capitalei, potrivit unor surse din MAI, citate de Antena 3. El nu va coordona însă jandarmii la mitingul de sâmbătă, fiind în concediu.

După violenţele de anul trecut, Sebastian Cucoş a fost împuternicit în funcţia de prim adjunct al Jandarmeriei Române, iar acum se intoarce pe funcţia de la Jandarmeria Capitalei.

Informația a stârnit reacția violenta a lui Claudiu Nasui, deputat din partea USR.

„Detașat după violențele din 10 August, readus la șefia Jandarmeriei București după nici un an.

Domnul Cucoș a reapărut în vizorul public după ce a fost pus sub urmărire penală în dosarul 10 August. De ce? Pentru că noul ministru de interne pare să aibă aceleași apucături ca vechiul ministru de interne.

Respectul față de cetățeni nu este unul din criteriile pe care actuala guvernare le folosește când face numirile în unele din cele mai importante funcții în stat.

De asemenea, aceste renumiri arată că, de fapt, oamenii aceștia nu au părăsit niciodată sistemul, ci doar au fost mutați dintr-un fotoliu confortabil, în altul.

Astfel, cel care a condus acțiunile violente din 10 August în care românii au fost bătuți și gazați este repus în funcție. Nu e prima oară când cineva care a eșuat execrabil, pe bani publici, revine pentru o nouă șansă.

În momentul de față, suntem în aceeași situație și la sănătate, mai exact la CNAS. De ce nu am face aceleași experimente și la ordine publică? Nu e ca și cum traversăm una din cele mai severe crize din domeniu. În fond, noi plătim, atât la propriu cât și la figurat”, a comentat acesta pe Facebook.