Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a prezentat misterele anchetei crimelor de la Caracal. Acesta a vorbit pentru Antena 3 despre procedurile din anchetă, rețeaua din care face parte Dincă și politicienii implicați.

Cumpănașu este convins că Alexandra nu a fost omorâtă de Dincă. Acesta nu acuză pe nimeni dar proba ADN-ului nu stă în picioare.

„E absolut logic că nu a putut fi omorâtă de Gheroghe Dincă, nu încape dubiu. De aia are și familia speranțe. Totul aratăcă delarația lui Dincă e ireală. Referitor la analiza ADN, nu sunt expert în asta. Dar chiar așa? Au rămas doar doi dinți din corpul ăla. Nu-mi stă în picioare proba asta, nu acuz pe nimeni”, a spus Cumpănașu.

Legat de primul polițist cu care Dincă se cunoștea și a vorbit timp de o oră, singur, Cumpănașu crede că se încearcă ascunderea întreagii rețele, se mușamalizează totul.

„Pentru a ascunde întreaga rețea, intregul plan, întreaga mașinărie. După două zile de la reținere, un polițist care e ținut la secret s-a așezat lângă el pe faimoasa buturugă unde stă Gheorghe Dincă. Totul era în curtea lui Dincă, nu într-o încăpere și a fost o discuție formală. Am întrebat cine e polițistul dar nu mi s-a răspuns. S-a mușamalizat totul”, a spus Cumpănașu.

În continuare unchiul Alexandrei a mărturisit că nu știe, nu a văzut și că este o absurditate informația legată de butoiul în care criminalul ar fi ars trupul Alexandrei.

„Eu nu am văzut acel butoi. E una dintre cele mai oribile povești spuse vreodată. Nu știu unde este acel butoi. E o absurditate. Ce butoi? Eu nu l-am văzut. Nici eu nici părinții. Oamenii poate cred că ne-am băgat negarea în suflet. Pentru oamenii ăștia contează adevărul.”, a mai adăugat Cumpănașu.

Despre cazul Luizei și rămășițele găsite la marginea pădurii, lângă Caracal, Cumpănașu a spus că preferă să nu se amestece în comentarii legate de familia fetei, dar cu siguranță Dincă are complici.

„Nu mă amestec în comentarii legate de familia Luizei. Dar e la mintea cocoșului ca după 4 luni acel sac să fie intact. Cred că are complici. Cred că unii îl acoperă, alții au grijă să nu aflăm noi lucruri. Îl alimentează. Cred că acest monstru, în cazul Alexandrei nu știe ce a făcut și cum a făcut pentru că nu el a omorât-o.

Din informațiile pe care le-am depus eu la Parchet. Din cele 60 de pagini, eu spun ce am adunat ca informații, eu nu acuz: sunt politicieni, care nu erau politicieni în momentul în care s-au împrietenit cu Dincă au ajuns în funcții mari. Unii au ajuns și în alte instituții importante ale statului”, a mai spus unchiul Alexandrei.

În continuare Cumpănașu a vorbit despre apelurile telefonice pe le-a primit familia Alexandrei. Acesta confirmă că amprenta vocală este, așa cum spune și raportul MAI, a lui Dincă.

„Dincă a sunat. S-a făcut amprenta vocală. În cazul Alexandrei la ora 10:30 a sunat-o pe mama Alexandrei și apoi s-a indentifcat acest lucru din raportul MAI, el a spus că e ginerele său și a plecat cu fata în Marea Britanie să facă bani, iar părinții să stea liniștiți. Joi seara Dincă a mai sunat încă odată”, susține Alexandru Cumpănașu.