Liderul israelian în vârstă de 88 de ani a vizitat cartierul general din Silicon Valley, ca parte a unui turneu regional de promovare a industriei tehnologice israeliene, scrie Agerpres.
Într-un interviu cu directorul de operaţiuni de la Facebook, Sheryl Sandberg, transmis în direct pe site-ul companiei, Peres a lăudat în mod repetat Facebook ca un instrument de schimbare socială pozitivă ce permite cetăţenilor diferitelor ţări să se conecteze.

Răspunzând la o întrebare asupra programului nuclear al Iranului, Peres a declarat că nu are nimic împotriva poporului iranian, dar a condamnat guvernul acestei ţări, calificându-l drept un centru de "corupţie morală".

Peres urmează de asemenea să se întâlnească cu CEO Facebook Mark Zuckerberg şi să îşi lanseze pagina oficială pe site vizând crearea unui dialog cu tinerii arabi ce trăiesc în ţări care nu au relaţii diplomatice cu Israelul.

"Preşedintele îi va chema să vorbească cu el, să îi pună întrebări şi să ofere idei pentru a promova pacea între popoare, nu doar între guverne", potrivit unui comunicat publicat de staff-ul lui Peres.

Vizita face parte dintr-o navetă de patru zile a lui Peres prin Silicon Valley. Turul companiilor tehnologice de top a devenit un ritual de trecere pentru politicienii şi celebrităţile trecând prin regiune.

Preşedintele Barack Obama a devenit primul şef de stat ce a vizitat cartierul general al Facebook când a venit anul trecut pentru o întâlnire la primărie şi un interviu condus de Zuckerberg.