Proiectul Stem Sure va avea la bază o bursă în valoare de 500.000 de coroane daneze din partea Agenţiei Daneze pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Inovaţie, se va face în colaborare cu Bioneer Ltd, companie de servicii în domeniul cercetării şi va dovedi că celulele stem ombilicale pot fi multiplicate printr-o procedură standard, de rutină.

Rezultatele sunt aşteptate în august 2012. Se va deschide astfel o foarte mare oportunitate privind tratarea mai multor pacienţi cu celule stem multiplicate dintr-o singură probă de sânge placentar sau repetarea terapiei la acelaşi pacient cu respectivele celule multiplicate.

“Stem SURE este o companie dedicată misiunii sale şi are toate premisele de a fi prima companie din România care să ofere replicarea celulară exclusiv pentru pacienţii proprii. Mai exact, daca nu doreşti să îţi epuizezi proba de celule stem, înainte de transplant le multiplici, foloseşti celulule stem originale şi le criogenezi pentru o viitoare întrebuinţare cu celule stem mutiplicate. În plus, toţi membrii familiei care sunt compatibili cu proba copilului, au şansa de a putea utiliza în cantitate suficientă celulele stem stocate, respectiv multiplicate.”, a declarat Bogdan Ivănescu.

Dacă rezultatele proiectului de multiplicare a celulelor stem se vor dovedi pozitive, conform aşteptărilor Stem SURE, părinţii care vor stoca celule stem ombilicale ale copiilor lor  vor avea în viitor opţiunea de a multiplica celulele stem înainte de criogenare, asigurându-se astfel că va exista un număr adecvat de celule gata de a fi folosite într-un potenţial tratament ulterior.