Intră România în lockdown general? Premierul Florin Cîțu a spus sâmbătă foarte clar că a participat la şedinţa tehnică de la sediul MAI pentru a se asigura că sunt îndeplinite toate obiectivele trasate.

Cîțu a postat un mesaj pe internet în care dă asigurări că numărul de paturi din spitale la ATI a crescut.

Intră România în lockdown general? Premierul Florin Cîțu face precizări

El spune că România nu va intra în lockdown, ca urmare a măsurilor impuse de guvernul pe care îl conduce.

”Am participat la şedinţa tehnică de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a mă asigura că obiectivele pe care le-am trasat in privinţa pandemiei sunt îndeplinite. Numărul paturilor din spitale a crescut.

Fac apel la români să respecte măsurile de protecţie. Numai aşa vom trece cu bine peste această perioadă.

Obiectivul meu este ca prin vaccinare să reducem numărul de infectări. In perioada urmatoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii.

Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou in lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU”, a scris Premierul Florin Cîţu sâmbătă pe Facebook.

Se mai așteaptă 2-3 zile pentru concluziile finale

În context, trebuie precizat  că Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat că la şedinţa de sâmbătă de la sediul MAI, unde a participat premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi alţi specialişti şi epidemiologi a fost făcută o analiză a situaţiei paturilor la ATI şi nu au fost luate decizii, urmând ca în 2-3 zile să existe concluziile finale.

El a adăugat că la ultima analiză, de acum 10-12 zile, erau 1.408 paturi la secţiile de terapie intensivă şi că au fost suplimentate paturile în Bucureşti.

La rîndul său, Prefectul Capitalei a anunțat vineri seară că în opinia sa deocamdată nu se impune introducerea carantinei în București, deși orașul este în acest moment practic înconjurat de localități care se află deja în scenariul roșu și în care a fost declarată carantina.