Acesta acuză lispa de viziune a Executivului, care a tăiat drastic din bugetele destinate investițiilor pe termen lung, mulțumindu-se cu o impulsionare pe termen scurt a consumului.

„2018 a fost un an plin de lecţii pentru viitor, evidenţiind impactul deciziilor de politici asupra dezvoltării economice. Creşterea economică este puternic legată de ciclurile economice, însă sustenabilitatea ei depinde de investiţii strategice pe termen lung mult mai mult decât de o impulsionare pe termen scurt a consumului,” a declarat Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR nu s-a oprit aici și a desființat activitatea mai multor ministere, de la Educație și Muncă și până la Transporturi și Fonduri Europene:

Vorbind despre carențele pe care trebuie să le rezolve România, acesta susține că „sunt legate de transferul de la consum la investiţii, de nevoia de infrastructură de calitate şi de încredere, de rezolvarea deficitului de forţa de muncă, în special calificată, de necorelarea între cerinţele pieţei muncii şi ceea ce produce sistemul de educaţie, de o mai bună absorbţie a fondurilor europene şi de un cadru de bună guvernanţă şi asumare a responsabilităţii în investiţiile instituţionale.”