Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) vrea să găsească fonduri necheltuite de la alte ministere pentru a plăti datoriile de circa 100 milioane de lei către transportatorii rutieri, aferente deconturilor pentru biletele cu reducere, şi să achite într-o primă tranşă 20 milioane de lei.

„În acest moment se încearcă identificarea unor fonduri necheltuite de la alte ministere. Problema se va discuta în şedinţa de guvern pentru a vedea ce fonduri există pentru a plăti o parte din datorii. Într-o primă fază am dori să achităm transportatorilor aproximativ 20 milioane de lei”, a declarat secretarul de stat în MTI, Eusebiu Pistru, citat de Mediafax. Acesta a precizat că discuţiile cu transportatorii vor continua şi în următoarea perioadă.

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) a anunţat miercuri că membrii săi ar putea opri activitatea la nivel naţional dacă, în urma întâlnirii de miercuri cu reprezentanţii MTI, nu vor primi asigurări privind plata datoriilor instituţiei faţă de transportatori.

„Dacă nici această discuţie nu se finalizează cu o certitudine de plată aferentă acestor datorii, FORT consideră inevitabilă oprirea activităţii la nivel naţional. Operatorii de transport persoane în trafic judeţean şi interjudeţean nu au mai primit nici un leu de la începutul lunii noiembrie”, se arată într-un comunicat al FORT.

SURSA: Mediafax

 

Te-ar putea interesa și: