Cristian Tudor Popescu despre „rana gravă de imagine” a sportivei

Cristian Tudor Popescu face noi declarații despre Simona Halep. Ele vin în contextul declarațiilor antrenorului  Patrick Mouratoglou, care și-a recunoscut, vineri, vina față de sportivă.

CTP și-a exprimat opinia pe acest subiect pe Facebook, completând ceea ce scria într-un articol din 13 septembrie, publicat în GSP imediat după anunțarea sentinței pe patru ani.

„Am stat pe gânduri ore în șir înainte să scriu aceste rânduri. Dacă totuși o fac, e pentru Simona, nu pentru mine. Eu nu mai vreau nimic”, mărturisește el pe Facebook.

În articolul din GSP, CTP susținea că nu crede că Halep „și-a introdus în organism acea substanță în mod conștient, pentru a-și îmbunătăți performanța sportivă. Dar, de asemenea, nu cred că tot ce a făcut ea în ultimii aproape 2 ani e bine.”

Potrivit lui, românca a greșit atunci când „i-a concediat, peste noapte (cum îi e obiceiul), pe antrenorii ei, Adrian Marcu și Daniel Dobre”. Jurnalistul susține în articol și că  „a fost necugetat gestul de a-și înlocui toată echipa cu una străină, pe care n-o cunoscuse până ieri, punându-și soarta în mâinile ei”.

„Pe cale de consecință, plauzibilă este ipoteza că cineva i-a dat această substanță Simonei, fără ca ea să aibă habar ce ia. Or, niciun demers al Simonei și avocaților nu s-a îndreptat asupra staff-ului condus de Mouratoglou. Să nu uităm ce-a spus la cald, când a izbucnit scandalul: „Mă simt trădată”, scria Cristian Tudor Popescu în septembrie pentru GSP.

cristian tudor popescu
SURSA FOTO: Inquam Photos, Bogdan Ioan Buda

CTP îl critică aspru pe Patrick Mouratoglou

În postarea sa de pe Facebook, Cristian Tudor Popescu îl numește pe antrenor „țeparul lucios”. Jurnalistul face o analiză critică a comportamentului francezului încă de la izbucnirea scandalului.

„Și iată că, după un an, țiparul sau țeparul lucios Mouratoglou iese la drumul mare ca să ne spună că el i-a dat suplimentul „contaminat” Simonei. Un an de zile, a țipat cu dicție și distincție cum o respectă pe Simona și cum e ea acuzată pe nedrept, fără să spună un cuvințel despre el însuși.

A lăsat-o să fie lovită cu pietre, scuipată, batjocorită, să ceară cu răutate Serena Williams și Jelena Jankovic titlurile Simonei de la Wimbledon și Indian Wells, unele jucătoare solicitând să i se retragă toate titlurile.

Cum, pe de altă parte, altă specie de imbecili, românoșii, o „apără” că e asuprită pentru că e româncă, dacă era americancă, canci. Cum parasca și vascrișii tăi puteai să dormi noaptea, când vedeai ce i se întâmplă fetei care a comis marea greșeală de a avea încredere în tine?”, scrie CTP pe Facebook.

Cristian Tudor Popescu susține că, pe baza comportamentului lui Mouratoglou, putem ajunge doar la concluzia că „e un nemernic”.

„Din ce-a spus acum Mouratoglou nu rezultă decât că el e un nemernic, pe Simona nu o ajută la TAS nici cât negru sub unghie. Responsabilitatea e a sportivului, el își alege staff-ul, n-are decât să se socotească cu el. În plus, e foarte probabil ca franțuzul să mintă vorbind, așa cum a mințit prin tăcere.

Suplimentul cu colagen nu a apărut în primele declarații făcute Tribunalului de la Londra de către Simona după acuzația de doping”, transmite CTP.

Declarație despre procesul Simonei Halep

CTP concluzionează că, în opinia lui, pedeapsa sportivei va fi redusă la doi ani. El crede și că reîntoarcerea ei în tenis va fi extrem de dificilă.

„Evident, deoarece Mouratoglou nu i-a spus nimic. Abia apoi s-a apucat să inventeze băsneala cu suplimentul, a cărui contaminare nu a fost nicicum demonstrată pe deplin. Firma canadiană producătoare are tot dreptul să considere că e luată drept țap ispășitor.

Concentrația mult prea mare pentru un supliment induce ideea că Roxadustatul i-a fost dat pur și simplu, fără ca ea să aibă habar. Și dacă Simona câștiga US Open, să vină apoi doctorul Minune să ne spună ce mare antrenor e el.

Rămân la părerea că și în cazul, puțin probabil, în care pedeapsa îi va fi redusă la 2 ani, întoarcerea Simonei Halep în tenisul de vârf e foarte grea, dacă nu imposibilă. Dar ce a glăsuit Martalogu ăsta sper să șteargă măcar un colț din steaua neagră înfiptă în pieptul Simonei”, scrie el.