Prețul carburanților, aproape neschimbat

Cea mai ieftină benzina standard costă 6,52 lei și se găsește la mai multe staţii Lukoil din Sectorul 1 din București. Este vorba despre stațiile din str. Coralilor, str. Şoseaua Chitila şi str. Poligrafiei. La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri cuprinse între 6,53 lei și 6,72 lei pe litru.

Pentru benzina premium, prețurile variază de la 7,01 la 7,37 lei pe litru.

De cealaltă parte, cea mai ieftină motorină standard costă marţi 6,58 lei și se găsește la stația Petrom din București, din str. Dr. Herescu, Sector 5. În rest, prețul urcă până la 6,69 lei, mai puțin cu 0,15 lei pe litru faţă de ziua precedentă.

Motorina premium costă marţi între 6,94 și 7,20 lei, comparativ cu 7,03-7,29 lei litru, în ziua precedentă.

La o benzinărie din Capitală preţul unui litru de benzină standard este mai mare decât cel al unui litru de motorină standard. Este vorba despre staţia Rompetrol din str. Luica, unde cea mai ieftină benzină costă 6,66 de lei pe litru, iar cea mai ieftină motorină costă 6,65 de lei.

Unde este cea mai ieftină benzină și motorină din UE?

Ultimele date privind carburanții la nivelul Uniunii Europene arată că prețurile au fost în scădere în ultima perioadă în statele membre. Rămân în continuare însă diferențe semnificative între extremele pieței, indiferent dacă ne referim la benzină sau motorină.

Astfel, potrivit datelor de la finalul lunii aprilie, cea mai ieftină benzină din Uniunea Europeană se găsea în Bulgaria, unde putea fi achiziționată la un preț de 1,3 euro pe litru. Urmează Malta cu 1,34 euro pe litru, apoi Slovenia cu 1,4 euro pe litru.

Cea mai scumpă benzină din UE se găsea în Danemarca, unde prețul trecea de 2 euro pe litru, urmată de Finlanda și Franța unde prețurile ajung la 1,96 euro pe litru și Grecia cu 1,94 euro pe litru.

În ceea ce privește motorina, cele mai mici prețuri erau în Malta, unde un litru costa 1,21 euro. Bulgaria se menținea, de asemenea, în fruntea clasamentului carburanților ieftini, cu 1,34 euro pe litru de motorină, urmată de Lituania cu 1,44 euro și Polonia cu 1,45 euro.

Cea mai scumpă motorină era în Suedia, unde un litru costa aproape 2 euro (1,96), urmată de Finlanda cu 1,92 euro pe litru, Franța cu 1,79 și Italia cu 1,76.