Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) a spus și el în direct la un post de televiziune că noul ministrul de Interne, Mihai Fifor le-a dat ordin tuturor să nu mai discute despre subiectul Caracal. De ce această abordare? Ei bine, surse au dezvăluit pentru Capital că fostul ministru al Apărării a fost rugat de performanta echipă a lui Radu Gavriș, fostul șef de la Serviciul Omoruri București, să mai calmeze spiritele în mass media pentru că desfășurarea anchetei are de suferit din acest motiv.

Se pare că în casa groazei s-ar fi descoperit dovezi care să ateste că locul este un adevărat cimitir și se încearcă identificarea victimelor. În momentul de față se anchetează dacă multele dispariții din cele două județe, Olt – Dolj, sunt crime ale monstrului sau fete traficate peste graniță pentru servicii sexuale.

Anchetatorii lucrează din greu pentru a pune lucrurile cap la cap și nu doresc să iasă cu dezvăluiri până când nu vor avea un dosar care să conțină suficient de multe probe, astfel încât munca lor să nu mai fie contestată. Ar urma ca și imaginea Poliției și a DIICOT să fie reconstruită în urma finalizării cu succes a acestui dosar. „Presiunea publică și a mass media încetinesc evoluția anchetei, în contextul în care sunt oferite și foarte multe piste false”, adevărate fantasmagorii, au spus surse pentru Capital.

O altă ipoteză expusă de surse politice ar fi că Mihai Fifor, un apropiat al oficialilor din SUA și nu numai, încă din perioada în care a fost ministru al Apărării, ar dori să ascundă o parte din datele din dosar, care ar implica decidenți politici grei din afara țării. Distracția cu alcool și minore ar fi făcut deliciul multor oficiali care au călcat pragul României și potrivit unor surse, Gheorghe Dincă ar fi fost sporadic cărăuș al fetelor. Rolul acestuia în rețeaua sexuală nu ar fi fost unul important, ci de simplu pion, însă ar cunoaște multe informații despre întâlnirile amoroase interzise ale unor oameni cu influență. Nimeni nu a știut, însă că monstrul din Caracal ar fi criminal în serie.

Se pare că cele două spețe sunt diferite, pe de o parte este vorba despre trafic de persoane, unde Dincă a avut un rol minor și omorul calificat, unde acesta a dat dovadă de o cruzime inimaginabilă.

Finalul anchetei este departe în acest moment și încă mai sunt multe probe de obținut pentru a putea rezolva cât mai multe din disparițiile misterioase din ultimii ani.