Florin Roman a declarat la Antena 3 că Partidul Social Democrat încearcă să dea foc finanțelor României. Acesta a subliniat că PSD a majorat pensiile cu 40 de procente atunci când în România exista o creștere economică, nu o criză.

Liderul deputaților liberali a mai spus că momentan România își permite să majoreze pensiile cu doar 14 procente. Dacă pensiile ar fi majorate cu mai mult, riscăm să ”intrăm într-un joc inflaționist de 7 procente extrem de periculos”.

Acesta a ținut să mai spună că dacă PSD dorea cu adevărat să majoreze pensiile românilor cu 40 de procente, partidul trebuia să facă acestă creștere atunci când România nu era în pandemie.

Declarația lui Florin Roman

„PSD incearca sa dea foc finantelor Romaniei. PSD a incercat sa dea foc Romaniei in criza sanitara, a incercat sa genereze o criza politica si acum incearca sa genereze o criza economica. Ei nu au majorat pensiile cu 40% cand economia era in crestere si nu era criza economica.

Guvernul a majorat pensiile cu 14% si e tot ce ne putem permite la ora actuala, altfel intram intr-un joc inflationist de 7% extrem de periculos si ce iei pe mere dai pe pere. Ce conteaza in aceasta discutie este responsabilitatea.

Daca PSD doreau sa faca aceasta majorare a pensiilor de 40% trebuia sa o faca cand in Romania nu era pandemie, cand nu era recesiune si cand era crestere economica”, a declarat Florin Roman.

Călin Popescu Tăriceanu se opune majorării cu 14 procente

Săptămâna trecută, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu declara că se opune majorării cu 14 procente a pensiilor românilor.

Tăriceanu arată că ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară va fi modificată în Parlament, astfel încât Guvernul să fie obligat să aloce banii pentru o majorare cu 40% a punctului de pensie, așa cum prevede Legea pensiilor aflată încă în vigoare.