Ştefan Poienaru avea în 2013 o avere estimată la 41-42 milioane de euro și va lăsa în mod oficial în administrare firmele pe care le deţine fiicei sale, Maria Văleanu Traicu, în vârstă de 36 de ani, şi ginerelui său Laurian Văleanu Traicu, 37 de ani. „Mă retrag din această activitate. Dacă până acum ei au fost acţionari şi directori în anumite firme, şi eu aveam răspunderea deciziilor, din toamnă o să-i fac administratori pentru a avea ei răspunderea deciziilor“, ne-a spus Ştefan Poienaru.

În prezent, fiica sa este directorul societăţii Agrofam Com, unde se ocupă de achiziţionarea terenurilor în arendă. Iar ginerele omului de afaceri este director executiv atât la firma Agrofam Holding, cât şi la Agrofam Prod, care se ocupă de cereale şi de plante tehnice. În 2013, Poienaru a achiziţionat 300 de hectare terenuri agricole, pe lângă cele 17.000 deţinute în apropierea oraşului Feteşti.

În 2013, cifra de afaceri însumată a celor cinci firme pe care le deţine Poienaru a ajuns la 24 de milioane de euro, iar profitul, la 200.000 de euro, potrvit spuselor omului de afaceri. În acest an, Poienaru intenţionează să investească în achiziţionarea câtorva terenuri şi în câteva modernizări. Pentru modernizarea cramei, ce va găzdui vinul provenit din cele 25 de hectare de vie aflate pe rod şi construirea unui nou siloz în judeţul Călăraşi, Poienaru ne-a spus că va aloca o sumă de 1,5 milioane de euro.