Potrivit Moody’s, ratingul Germaniei este susţinut de economia sa modernă, diversificată şi extrem de competitivă, precum şi de politicile sale macroeconomice axate pe stabilitate. În plus, Germania se bucură de un nivel ridicat de încredere în rândul investitorilor, ceea ce se reflectă în costurile de finanţare foarte mici.

‘Creşterea ridicată a productivităţii, moderaţia salarială şi cererea globală puternică pentru produsele germane au permis ţării să pună la punct o bază economică largă, a cărei rezistenţă este susţinută de excedentul de cont curent’, se arată în raportul Moody’s.
De asemenea, agenţia de rating subliniază progresele realizate de Germania în domeniul consolidării fiscale, evidenţiate de faptul că în 2012 Germania a înregistrat primul său surplus bugetar de după 2007.

Cu toate acestea, perspectiva asociată ratingului Germaniei rămâne una ‘negativă’, în principal ca urmare a incertitudinii asociată cu impactul crizei datoriilor din zona euro şi a riscurilor care ar putea apărea de pe urmei unei posibile ieşiri a unei ţări membre din zona euro.
SURSA: Agerpres