Revizuirea în creştere reflectă îmbunătăţirea profilului financiar, ţinând cont de schimbările pachetului financiar acceptat pentru companie şi de îmbunătăţirea lichidităţilor. Datorită gradului de îndatorare scăzut al Transelectrica, Moody's se aşteaptă ca societatea să-şi menţină profilul de creditare robust cel puţin până la încheierea actualului ciclu de reglementare, la 30 iunie 2019. 

Ratingul "Ba1" reflectă îmbunătăţirea profilului de risc al Transelectrica, asociată cu poziţia sa de monopol şi profilul financiar solid, cu un nivel modest al datoriei. Totuşi, avertizează agenţia, ratingul rămâne constrâns de expunerea companiei la riscurile valutare din cauza datoriei sale denominată în valută. 

Perspectiva stabilă asociată ratingurilor Transelectrica reflectă aşteptările Moody's că firma va continua să opereze cu un profit financiar corespunzător actualului rating. 

Transelectrica a obţinut anul trecut un profit net de 366 milioane de lei, cu 2,5% mai mare faţă de cel din 2014, de 358 milioane de lei. 

Cantitatea de energie electrică tarifată pentru serviciile prestate pe piaţa de energie electrică a urcat cu 2,2% faţă de cantitatea tarifată în anul 2014 (52,47 TWh, în creştere de la 51,34 TWh în 2014). Totodată, veniturile realizate în perioada ianuarie – decembrie 2015 au crescut cu 5,9% comparativ cu perioada similară a anului anterior, la 2,984 miliarde de lei, raportat la 2,817 miliarde de lei, în 2014. AGERPRES