Unul dintre cei mai importanță oameni din sistem a decis să rupă tăcerea în privința cazului Caracal. Șeful Uniunii Barourilor din România a explicat cum a ajuns Gheorghe Dincă să aiba mai multi avocati din oficiu. Până acum, monstrul din Caracal a avut 6 avocați din oficiu.

„In principiu, un inculpat beneficiaza de un avocat din oficiu. Insa pe parcursul unei proceduri e posibil sa intervina schimbari in ce priveste persoana avocatului si sa existe mai multi avocati din oficiu, e adevarat ca nu concomitent, ci prin desemnari succesive. De exemplu un avocat e desemnat din oificiu si sa zicem ca nu se poate prezenta si nu presteaza mai departe, in cazul acesta organul judiciar trebuie sa trimita adresă Baroului pentru desemnarea unui alt avocat. Deci este posibil să fie mai mulți avocați din oficiu, dar nu concomitent”, a spus Traian Briciu, conform Antena 3.

Briciu a mai spus că este greu de crezut că ar putea sa fie o strategie a lui Dinca pentru ca cererile trec prin filtrul organelor judiciare. „Acesti avocati din oficiu desemnati de barouri nu pot fi desemnati decat la cererea organului judiciar, e text clar, indiscutabil, in regulamentul privind sistemul de asistenta judiciara. Doar la cererea expresa si motivata a organului judiciar”, a zis Traian Briciu.