Noile monitoare se adresează mediului de afaceri şi pe lângă consumul redus de energie şi uşurinţa în utilizare,  permit ajustarea pe patru direcţii pentru a păstra o poziţie anatomică corectă la birou şi o tehnologie nouă, denumită Automatic Eye-Protect Sensor, care permite ajustarea automată a luminozităţii monitorului, în funcţie de condiţiile de iluminare ambientală.
Pe lângă adaptarea automată a luminozităţii monitorului în funcţie de iluminarea ambientală, noua gamă de monitoare le aduce aminte utilizatorilor să respecte regula 20/20/20 de menţinere a sănătăţii ochilor, amintind utilizatorilor ca o dată la fiecare 20 de minute să îşi fixeze privirea către un punct îndepărtat şi să clipească de 20 de ori.
Noile monitoare integrează un Eco senzor care detectează lipsa utilizatorului din faţa monitorului (timp total estimat la 20% din timpului petrecut la birou) şi schimbă automat modul de funcţionare pe o variantă Eco caracterizată printr-o luminozitate redusă a ecranului. În momentul în care utilizatorul se întoarce în faţa monitorului, acesta detectează din nou automat prezenţa şi trece instantaneu în modul normal de funcţionare.
„Cu acestă nouă serie de monitoare care adresează direct zona corporate, suntem mândri să fim singurul brand de monitoare LCD care oferă display-uri LED pentru toate segmentele de utilizatori: home-entertaiment, slim&stylish, business, gamming, green Eco, monitor TV, True Color (VA panel)” a declarat Dragoş Salamac Team Leader BenQ pentru România.
Noile monitoare oferă o paletă largă de dimensiuni între 19” şi 24”, formate de ecrane: 5:4, 16:10, 16:9 şi rezoluţii de la 1.280×1.024(SXGA) până la 1.920×1.080 (Full HD).
Modelul BL2400PT se bazează pe noile pannel-uri de tip VA, acestea având un unghi de vizibilitate crescut, de 178° (din orice unghi stânga / dreapta / sus / jos), un contrast nativ de 3000:1 (cel mai mare contrast dinamic 20 milioane:1 existent pe piaţă) şi rezoluţie Full HD 1080p.
Noile monitoare destinate zonei de business BenQ BL sunt disponibile la un preţ estimat între 649 şi 1.199 lei, inclusiv TVA, în funcţie de diagonală şi caracteristici tehnice.
SURSA: BenQ