Monica Anisie a explicat motivul din spatele închiderii școlilor. Ministrul Educației a subliniat un lucru îngrijorător: studiile realizate de epidemiologi arată că sunt foarte buni transmițători copiii.

Declarația făcută de Monica Anisie

„Guvernul României a luat această măsură pentru că trebuie să ne gândim la sănătatea și siguranța copiilor, dar și a părinților. Studiile realizate de epidemiologi arată că sunt foarte buni transmițători copiii.

La momentul acesta, rata de infectare în școli este foarte mică și am mai spus lucrul acesta, că nu în spațiul școlii există pericolul de îmbolnăvire, ci în afară. Am văzut din primele zile ale anului școlar părinți care se aflau la porțile școlilor fără să poarte mască, trebuie să luăm în calcul și traficul din marile orașe”, a explicat ministrul Educației la Știrile Pro TV.

De asemenea, Monica Anisie a subliniat că rata de infectare în școli este una foarte mică, de sub 1% în rândul elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar. Totuși, decizia de a închide școlile a fost luată ca o măsură de prevenire deoarece numărul de infectări a devenit din ce în ce mai mare în ultimele zile.

„La momentul acesta, rata de infectare pentru elevi și cadrele didactice este sub 1%, conform datelor primite de Ministerul Educației de la Direcția de Sănătate Publică. Este important pentru noi toți ca acești copii să rămână sănătoși, pentru ca să-și continue educația.

În ultimele săptămâni au crescut cazurile de îmbolnăvire, numărul de infectări este din ce în ce mai mare, uitați-vă la spitalele din România. Trebuie să fim solidari cu medicii, luăm astfel de măsuri, de suspendare a cursurilor față în față în unitățile de învățământ, complementar cu posibilitatea ca activitățile desfășurate de părinți să fie în regim de telemuncă.
Prin urmare, părinții muncesc de acasă, copiii își continuă educația de acasă”, a conchis ministrul Educației.