Zi decisivă pentru Radu Mazăre. Judecătorii de la Curtea de Apel Bucuresti urmează de dea o hotărâre cu privire la contestația la executare formulată de fostul edil al Municipiului Constanța. Mai exact, Radu Mazăre va afla astăzi dacă va fi trimis înapoi în Madagascar sau dacă va rămâne în spatele gratiilor în România. 

De menționat este faptul că, deși judecătorii vor discuta astăzi, hotărârea ar urma să fie dată cel mai probabil în cursul zilei de vineri, anunță Antena 3.

Amintim faptul că, Radu Mazăre se bazează foarte mult pe răspunsul oficial oferit de instanța din Madagascar. Totodată, în contestația depusă acesta susține că ar fi fost adus în România ilegal.

În ceea ce privește șansele unei eventuale trimiteri în Madagascar, potrivit sursei citate, speranțele lui Radu Mazăre de a fi pus în situația de dinainte de extrădare sunt unele destul de mari, în contextul în care reprezentantul Ministerului Justitiei din Madagascar a spus că a trimis, pe cale diplomatică, Ministerului de Externe din Madagascar decizia de anulare a hotărârii de extrădare a lui Marăre în România.

Zi decisivă pentru Radu Mazăre 

Totodată, se pare că Ministerul de Externe din Madagascar ar fi trimis deja, pe cale diplomatică, sentința Ministerului Justiției din România, în orgininal.

În acest context, avocații lui Radu Mazăre susțin că toate actele care au legătură cu extrădarea, aducerea lui și preluarea de către poliştistii români devin nule, iar aducerea lui devine astfel ilegală.

De menționat este faptul că, în acest moment, Radu Mazăre se află încarcerat la Penitenciarul Slobozia și este trimis în judecată în mai multe dosare de corupție.

Amintim faptul că luna ianuarie, Curtea de Apel Constanţa l-a achitat, printr-o sentinţă definitivă, pe fostul primar Radu Mazăre într-un dosar în care fusese condamnat la 6 ani şi 6 luni de detenţie, în primă instanţă, pentru abuz în serviciu.

Mai exact,  fostul edil fusese acuzat de procurorii DNA că a vândur pe nimic la multe terenuri valoroare din Mamaia și Constanța.

În acelaşi dosar a fost achitată şi Sorina Gina Hortolomei Moscu, reprezentanta mai multor societăţi comerciale, care fusese condamnată în primă instanţă la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare, pentru spălarea banilor.