'Şedinţa Consiliului de Supraveghere s-a terminat şi toate operaţiunile au fost validate', a declarat, pentru AFP, o sursă din interiorul companiei.

În urma acestor decizii, cel mai mare constructor auto francez a validat un protocol de acord care prevede participarea statului francez şi a companiei chineze Dongfeng la o majorare de capital în valoare de trei miliarde de euro.

În schimbul unui aport de câte 800 milioane de euro din partea statului francez şi Dongfeng, cele două entităţi vor primi fiecare 14% din acţiunile PSA Peugeot Citroën. În schimb, participaţia familiei Peugeot va scădea de la 25,4%, în prezent, la 14%, a precizat sursa.

De asemenea, membrii Consiliului de Supraveghere de la PSA Peugeot Citroën au aprobat crearea unei societăţi mixte între banca PSA şi grupul bancar spaniol Santander, precum şi numirea lui Carlos Tavares în postul de director general al PSA Peugeot Citroën, care îl va înlocui pe Philippe Varin.

Graţie acestor măsuri, PSA Peugeot Citroën speră să pună capăt tendinţei de scădere a vânzărilor.

În 2012, cel mai mare constructor auto francez a înregistrat o pierdere istorică de cinci miliarde de euro şi, în acelaşi timp, a cheltuit trei miliarde de euro din lichidităţile proprii. Analiştii se aşteaptă ca şi rezultatele anuale aferente exerciţiului 2013, ce vor fi publicate miercuri, să arate că PSA Peugeot Citroën a înregistrat din nou pierderi.

Acordul final cu privire la intrarea firmei chineze Dongfeng în acţionariatul PSA Peugeot Citroën ar urma să fie semnat la sfârşitul lunii martie, cu prilejul unei vizite a preşedintelui chinez Xi Jinping la Paris.

Te-ar putea interesa și: