Daniel Osmanovici, actualul purtător de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, fost prezentator Antena 1, a avut o intervenție halucinantă la RFI, când i-a fost solicitat un punct de vedere cu privire la situația existentă cu cardul de sănătate. ”Oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem” – a fost declarația acestuia care a devenit rapid virală și care a determinat-o pe Viorica Dăncilă să-i ceară ministrului Sănătății, Sorina Pintea, demiterea șefului CNAS și a purtătorului de cuvânt.

„Am văzut declarațiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcție, de aceea solicit ministrului Sănătății demiterea purtătorului de cuvânt al Casei Asigurărilor de Sănătate și a directorului Casei Asigurărilor de Sănătate. Nu vom accepta niciodată ca un funcționar public, un om care deține o anumită funcție să aibă astfel de cuvinte pentru cetățeni”, a spus Viorica Dăncilă într-o declaraţie de presă.

Moment penibil pentru Sorina Pintea, care s-a văzut nevoită să transmită că va înainta o propunere către premier pentru demiterea celor doi, întrucât șeful CNAS este numit chiar de premier. De altfel, chiar Viorica Dăncilă este cea care l-a desemnat pe Răzvan Vulcănescu să conducă instituția, în urmă cu o lună, după ce a îndepărtat-o pe Adriana Coteț, o apropiată a lui Darius Vâlcov, din funcția de președinte al CNAS.

„Nu iau în calcul să demisioneze”, a spus Vulcănescu tranșant care a precizat că-i va explica premierului că nu el este vinovat pentru situația cardului de sănătate. Cât despre Daniel Osmanovici, acesta nu poate fi demis legal decât de către conducerea CNAS, iar președintele instituției nu prea pare să găsească soluții în acest sens și nici să-și dorească acest lucru.

“Este functionar public. Ne raportăm la legislația specifică funcționarului public care a greșit în exercițiul funcției publice. Voi avea o discuție cu el și vom vedea, în măsura în care dânsul va merge pe varianta demisiei, atunci vom lua cunoștință”, a spus acesta.