Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a fost prezent, duminică, la Conferinţa de alegeri a Organizaţiei Judeţene PSD Timiş. La conferinţa de presă ulterioară, susţinută alături de secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, de președintele PSD Timiș, Alfred Simonis și de Sorin Grindeanu, Ciolacu a atins mai multe subiecte, printre care şi modul în care partidul a ales să-şi trateze propriul Guvern condus atunci de Sorin Grindeanu.

Dragnea, vinovat de cea mai mare eroare politică a PSD

Marcel Ciolacu l-a criticat, indirect, pe liderul de la acea vreme al partidului, Liviu Dragnea, care a luat decizia să-şi dea jos propriul Guvern printr-o moţiune de cenzură.

“Schimbarea Guvernului Grindeanu a fost cea mai mare eroare politică a PSD. Dacă am fost invidios, a fost atunci când v-am văzut în curtea PSD și cât de mult l-ați susținut.

Acum realizez foarte bine că acel CEx v-a furat tot, speranța, încrederea. A fost cea mai lovită organizație. Spiritul s-a creionat în jurul lui Sorin Grindeanu”, a declarat Marcel Ciolacu.

Noi atacuri la adresa lui Dragnea şi Dăncilă

Acesta nu a fost singurul atac la adresa fostelor echipe de conducere ale partidului. Actualul lider interimar al PSD a comentat şi rapoartele Autorităţiii Electorale Permanente şi Curţii de Conturi, instituţii au constatat nereguli majore în privinţa fondurile cheltuite de PSD la ultimele campanii electorale, conduse de Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea.

Cei vinovaţi trebuie să răspundă, a răspuns ferm Marcel Ciolacu: “Am cerut şi eu parte din raport, să-mi explice. Nu am găsit cuvântul ‘sifonat’. Am înţeles că raportul s-a închis. A existat o amendă. Cine a fost o să răspundă. (…) Cine a făcut tâmpenii trebuie să răspundă!”, scrie Agerpres.

Ce fel de oameni trebuie să împingă PSD în faţă

Sorin Grindeanu a venit şi el cu idei în privinţa tipului de candidat PSD şi de resurse umane ale partidului care nu mai trebuie ignorate pe viitor.

“Avem câteva resurse pe care nu trebuie să le neglijăm. Calitatea oamenilor din organizații sau cei care sunt simpatizanți. Mulți au fost ignorați de rețelele de interese, dar ei sunt oameni veritabili de stânga. Calitatea majorității aleșilor locali, care au avut rezultate cu sau fără ajutor de la centru. Și-au dobândit un capital de imagine important. O organizare bună, structuri, echipe de militanți și simpatizanți. Din păcate, au fost puși în dificultate când au fost nevoiți să ducă mesajul mai departe, la alegerile europarlamentare.

Oamenii au mare nevoie de PSD, România are nevoie de un partid mare de stânga. Avem și rezultate bune ale guvernării, dar acestea vor fi mult mai evidente când se vor compara cu primul an de guvernare al PNL. Trebuie să ne bazăm doar pe noi înșine, pe calitatea și voința noastră și chiar pe disperarea de a salva PSD”, a declarat Sorin Grindeanu la Timişoara.

Fostul preşedinte al PSD Timiş, Sorin Grindeanu, a primit, duminică, cererea de adeziune pentru reînscrierea în formaţiunea social-democrată, din care a fost exclus în anul 2017, dar încă nu a semnat-o, neexcluzând această posibilitate “în perioada imediat următoare”. El a clarificat discuţiile pe tema revenirii sale în partid, afirmând că, potrivit legii, nu are voie să fie membru de partid în acest moment, întrucât este preşedintele ANCOM.