Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a punctat importanţa zilei de 24 ianuarie în istoria statului român. „Unirea trebuie făcută efectiv, și nu doar declarativ, în toate celelalte zile ale anului!”, atrage atenţia Ciolacu, care mai spune că ţara noastră are nevoie de proiecte concrete, nu doar de „o sumă de bune intenţii”.

„24 ianuarie 1859. O zi în care, acum 161 de ani, oamenii politici ai acelor timpuri și-au dat mâna pentru a pune piatra de temelie a statului român modern.

24 ianuarie 2020. O zi de sărbătoare în care oamenii politici vorbesc frumos despre unire.

Dar sunt doar vorbe. Unirea trebuie făcută efectiv, și nu doar declarativ, în toate celelalte zile ale anului! România are nevoie de mai mult decât o sumă de bune intenții, rostite de două ori pe an.

România are nevoie de proiecte concrete și de politici publice care să unească cu adevărat toate provinciile istorice. Atât din punct de vedere economic, cât și social și cultural.”, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Care este proiectul de ţară dorit de Marcel Ciolacu

Liderul interimar al PSD vine şi cu o ideea perfectă pentru un adevărat proiect de ţară, la 161 de ani de la Unirea Principatelor Române: Autostrada Moldovei.

„Trebuie să ne gândim serios la acest lucru pentru că totul în jurul nostru evoluează. Societatea, la fel. Și nimeni nu mai are răbdare ca cei care decid să-și rezolve interesele mărunte și meschine. Nimeni nu mai vrea să asiste cu pasivitate la certuri politice, în timp ce prioritățile reale sunt lăsate întotdeauna pe locul doi.

De aceea, fac un apel către toate forțele politice să facem un proiect de țară serios, care să fie pus în practică indiferent de cine se află la putere.

Și cred că, acum, la 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, putem începe acest proiect de țară cu Autostrada Moldovei!”, mai spune Ciolacu.