Astfel, membrii asociațiilor „Împreună pentru A8” și „Moldova vrea autostradă”, care militează pentru construirea autostrăzii Moldovei, l-au așteptat pe Iohannis cu un banner pe care au scris: ”Domnule preşedinte, nu uitaţi de Autostrada Unirii!”.

După ce reprezentanții asociațiilor i-au prezentat mesajul lor, președintele Iohannis i-a răspuns că este sigur că noul guvern va primi mesaje foarte clare în acest sens.

„Sunt sigur că noul guvern va primi niște mesaje foarte clare în acest sens i atunci lucrurile se vor prezenta altfel”, a spus președintele Kalus Iohannis.

Înaintea de sosirea președintelui, Ionel Apostol, preşedintele Asociaţiei „Moldova vrea autostradă” a declarat că nu este vorba despre un mesaj „antipreședinte”, ci un mesaj pentru a atrage atenția asupra stării de fapt în care trăiesc locuitorii din regiune.

„Acesta este un mesaj către președintele României, în urma vizitei pe care a făcut-o domnia sa și vizează inclusiv Partidul Liberal care se pare că va ajunge la putere peste câteva săptămâni. Noi cei din Moldova așteptăm din partea administrației prezidențiale și din partea Partidului Liberal să pună în aplicare Legea 291 din 2018 și să se facă echitate pentru moldoveni și pentru Moldova. Nu mai acceptăm minciuni, păcăleli, astăzi închidem proiectul, mâine îl deschidem, tot felul de subterfugii pentru a dribla un adevăr: că Moldova este izolată și trăiește mai prost ca restul României. Sper ca președintele să înțeleagă mesajul nostru, nu este un mesaj antipreședinte ci este un mesaj pentru a atrage atenția asupra stării de fapt în care trăim”, a spus Ionel Apostol, preşedintele Asociaţiei „Moldova vrea autostradă”.