PSD nu a avut niciun rol în numirea Vioricăi Dăncilă la BNR. Sorin Grindeanu: Nu s-a dus PSD-ul

Prim-vicepreşedintele Partidului Social Democrat, Sorin Grindeanu, a afirmat partidul nu a avut niciun rol în numirea Vioricăi Dăncilă la Banca Naţională a României (BNR), precizând că guvernatorul a considerat că are nevoie de experienţa şi expertiza acesteia, dar nu în calitatea ei de social-democrată.

Sorin Grindeanu a fost întrebat duminică, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, cum a pierdut-o PSD pe Viorica Dăncilă, care s-a angajat la BNR.

“Partidul nu a avut niciun rol în noul job. Am înţeles că guvernatorul, şi am văzut explicaţiile, guvernatorul a considerat că are nevoie de experienţa, expertiza Vioricăi Dăncilă nu ca PSD-ist. Nu s-a dus PSD-ul ”Vă rugăm…”, nu există aşa ceva, e o chestiune în care PSD-ul nu are vreo….”, a afirmat Grindeanu.

De ce a ales-o BNR pe Viorica Dăncilă

Solicitat să comenteze faptul că Viorica Dăncilă nu a fost bună pentru PSD, care nu i-a oferit un post de parlamentar, dar este bună pentru BNR, fostul premier a afirmat că banca hotărăște din ce partid alege oamenii.

“BNR hotărăşte dincolo de ce vrea PSD, PNL, USR. E treaba Băncii Naţionale, de aia e independentă. Abordarea noastră legată de loc şi de ce spuneţi dumneavoastră în toamna anului trecut a fost următoarea. Organizaţiile judeţene decid şi vin cu propunerile pe care noi marea majoritate a cazurilor le-am acceptat. Am avut menţiuni sau scoateri de pe listă şi incursiuni pe listele pe care le propuneau cei din judeţe doar atunci – şi au fost câteva cazuri – cînd cei care erau propuşi avea anumite semne de întrebare legate de integritate. Trebuia să meargă în Teleorman sau de unde era membru, cred că în Teleorman, să îşi depună candidatura, colegii noştri de acolo să voteze”, a explicat prim-vicepreşedintele PSD.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a explicat marţi, referindu-se la faptul că Viorica Dăncilă va lucra la Biroul Economie Verde la Banca Naţională, că un criteriu de selecţie a fost faptul că atât ea, cât şi Ioan Mircea Paşcu sunt foşti europarlamentari şi este nevoie de „oameni care deschid uşi în Europa”. El a adăugat că au fost criterii de selecţie care au ţinut de activitatea de lobby din trecut a fostului premier.