Vicepremierul Dan Barna cataloghează numirea Vioricăi Dăncilă la Banca Naţională a României drept “un fel de a face politică la mişto şi la dispreţ”.

El a mai precizat că declarațiile făcute de Adrian Vasilescu, purtătorul de cuvânt al BNR au fost probabil printre cele mai grele din întreaga sa carieră.

Totodată, Barna susține că noua poziție a Vioricăi Dăncilă semnalează finalul unei epoci și de asemenea unui fel de a face politică în România.  Vicepremierul a mai adăugat că această decizie este ”un fel de a face politică la mișto și la dispreț” și consideră că numirea Vioricăi Dăncilă are zilele numărate în România.

“Cred că declaraţiile de astăzi ale domnului Vasilescu (Adrian Vasilescu – n.r.), care este un excelent comunicator, purtătorul de cuvânt al BNR, un om pe care-l apreciez, cred că declaraţiile de astăzi au fost printre cele mai grele din cariera domniei sale.

Numirea doamnei Dăncilă în această poziţie, pe de o parte, cred că semnalizează finalul unei epoci, unui fel de a face politică în România şi sper să fie printre ultimele numiri de acest gen şi pe de altă parte arată ce disperată nevoie are România de reformă şi de schimbarea unui fel de a face politică.

Un fel de a face politică la mişto şi la dispreţ, cum este această numire, cred că are – şi sper că are – zilele numărate în România şi nu e idealist ceea ce vă spun acum. De asta a apărut USR-PLUS, de asta au început să se schimbe lucrurile în această ţară şi de asta noile generaţi de politicieni încep să nu mai accepte genul acesta de numire de tipul doamna Dăncilă consilier de strategie la BNR”, a afirmat Dan Barna,  la B1 Tv.

Reacția lui Dan Barna după numirea Vioricăi Dăncilă

În același timp, Dan Barna a mai adăugat că în primă fază când a văzut pentru prima dată ştirea privind numirea Vioricăi Dăncilă la BNR, a crezut că este una articol de satiră, el adăugând, în acest context, că “viaţa bate filmul”.

De menționat este faptul că, declarațiile lui Dan Barna vin după ce, Viorica Dăncilă, fost premier şi fost candidat al PSD la prezidenţiale în 2019, a fost numită consultant la BNR. Informaţiile iniţiale indicau că aceasta ar fi fost angajată pe postul de consilier al guvernatorului Băncii Naţionale.

„Înainte de a fi prim-ministru, a fost europarlamentar multă vreme. A fost funcţionar european. Cunoaşte toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaşte oameni mai ales din zona verde, ecologişti, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe. La Banca Naţională, pentru aceste cinci birouri se caută oameni care au uşi deschise la Parlamentul European. Ăsta este lucrul cel mai important. Fără uşi deschise nu facem nimic pentru ţara asta”, a declarat Adrian Vasilescu, marţi la Digi 24.