Astăzi are loc ultimul miting de campanie electorală al PSD pentru alegerile europarlamentare.

Acesta va avea loc la Târgoviște, în Piața Tricolorului din localitate. La manifestație vor participa mai mulți lideri PSD în frunte cu Liviu Dragnea. La miting este așteptată să vină și Viorica Dăncilă.

Despre existența unui conflict între cei doi lideri PSD s-a scris mult în ultima vreme. Jurnalistul Ion Cristoiu a susținut, în urmă cu puțin timp, existența unor tensiuni între Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, care a ieșit la suprafață odată cu remanierea Guvernului și înlocuirea lui Tudorel Toader, mitingul PSD de la Iași sau eliminarea din Guvern a unor oameni apropiați liderului PSD.

“Sunt semnalele unei cerți rupturi care era inevitabilă deoarece până și Viorica Dăncilă nu e un robot”, a susținut Ion Cristoiu.

Jurnalistul a arătat că aceste tensiuni, care nu sunt de fațadă, sunt generate de dorința de control și caracterul suspicios al liderului PSD.

“Tensiunile Dragnea-Dăncilă sunt reale, după toate datele pe care le am și eu, nu sunt de fațadă și sunt și logice, și legice (…) Liviu Dragnea e și suspicios. Pe lângă faptul că vrea să conducă el până la nivel de virgulă și premierul să nu mai fie om, și roboții au o minimă independență, el în același timp se și teme. În momentul în care cineva, cum a fost Grindeanu. Grindeanu începuse să zburde prin Europa. El zice . Și atunci s-a ajuns, știu precis, la soluția cu Viorica Dăncilă, o soluție catastrofală pentru PSD. Nu cred că a făcut cineva mai rău guvernării PSD decât Viorica Dăncilă pentru că dacă Dragnea e un monstru în imaginea publică, cum vreți, oricine de acolo poate fi criticat, ea este, în imaginea publică, proasta. Dacă e vorba de o pagubă uriașă făcută PSD a fost numirea ei, care a fost efectul acestei preocupări de-a lui Dragnea de a avea pe cineva subordonat și, în mod inevitabil, între timp lucrurile au început să scârțâie”, a explicat Ion Cristoiu.

Mitingul de la Târgoviște este ultimul miting organizat de social democrați, după ce marele miting de la București a fost anulat. Nici cel de la Târgoviște nu a fost sigur, abia în data de 16 mai CEX-ul PSD decizând definitiv organizarea acestuia. De altfel, solicitarea pentru organizarea acestui miting, adresată administrației locale târgoviștene, nu a fost făcută decât în ultimele zile.

PSD, mizează pe prezența a 30.000 de participanți, începând cu ora 12.30, în Piața Tricolorului din Târgoviște.

De altfel, municipiul Târgoviște este, duminică, un oraș închis pentru mitingul PSD. Polițiști au fost plasați la intrările din oraș și nu lasă nicio mașină să intre în municipiu în afara celor care îi aduc pe social-democrați la miting.