Zilnic, zeci de cetăţeni moldoveni care muncesc în Rusia primesc interdicţii de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse. Aceştia nu mai ajung la destinaţie pentru că sunt întorşi din drum, fără a li se oferi vreo explicaţie. Situaţia este şi mai gravă din cauză că Republica Moldova nu mai are un acord funcţional care să reglementeze piaţa muncii dintre cele două state. Potrivit ministrului moldovean al muncii şi protecţiei sociale în exerciţiu,Valentina Buliga, vechiul document, semnat în 1993, nu mai este actual, iar guvernul de la Moscova tergiversează intenţionat adoptarea unui nou acord.

''Din păcate, până în prezent proiectul noului acord nu a fost semnat. Vreau să vă asigur că aceasta se întâmplă nu din vina părţii moldoveneşti. Au fost expediate mai multe scrisori la care nu am primit niciun răspuns'', a afirmat Valentina Buliga, potrivit sursei citate.

Ministrul moldovean a atras atenţia că, în cazul în care situaţia va rămâne neschimbată, Republica Moldova ar putea să se confrunte cu o criză gravă pe piaţa muncii.

SURSA: Agerpres