Printre cei veniţi în centrul Iaşiului în cadrul acţiunii „Moldova vrea autostradă" se află reprezentanţi ai administraţiei locale, ai instituţiilor descentralizate, ai mediului academic şi ai societăţii civile, precum şi politicieni. 

"Este un proiect pentru întreaga Moldovă, nu doar pentru Iaşi. Sperăm ca Guvernul României să ia în considerare şi necesităţile noastre", a declarat, conform Agerpres, Laviniu Lăcustă, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi. 

La eveniment a fost prezent şi primarul Iaşiului, Mihai Chirica. Alături de sute de mesaje, printre care "Doar prin autostradă se face adevărata Unire/Restul e minciună", "", edilul municipiului a scris "Împreună luptăm până la capăt pentru autostrada Moldovei". O petiţie a fost semnată de cei prezenţi, urmând ca ulterior ea să fie trimisă guvernanţilor. 

"E foarte important ca legătura Moldovei cu restul ţării să se facă prin autostrăzi şi drumuri expres. Moldova a rămas în urmă din cauza infrastructurii proaste. Trebuie să îi ajungem pe cei din restul ţării. Moldovenii nu sunt buni doar pentru voturi. Avem aceleaşi drepturi. Vrem autostradă", a declarat un manifestant.