Potrivit unui comunicat publicat pe pagina de internet a Bursei de Valori de la Budapesta, după obţinerea aprobării Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale din România, pachetul de 70% deţinut de MOL la perimetrul de explorare EX-6 (Curtici), precum şi pachetul de 30% achiziţionat de la Expert Petroleum au fost transferate către Panfora Oil and Gas SRL, o entitate românească deţinută în proporţii egale de MOL şi MOL Romania, fiind dedicată activităţilor de explorare şi producţie ale grupului MOL în România.

Activităţile de E&P derulate în România nu se numără printre proiectele cheie ale MOL. Grupul Mol este o companie multinaţională integrată şi independentă, activând în domeniul petrolului şi gazelor, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi peste 31.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul controlează cinci rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Italia.

În România, Mol deţine 134 de benzinării şi înregistrează performanţe pozitive pe segmentele de vânzări destinate companiilor, prin intermediul cardurilor de carburanţi şi soluţiilor en-gros. În plus, compania Mol a devenit activă şi în domeniul tradingului de gaze naturale prin înfiinţarea Mol Energy Trade. Potrivit Agerpres, Mol a semnat acorduri de concesionare cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale pentru trei perimetre din vestul României, dintre care unul a fost ratificat de toate autorităţile competente.