Baitex deţine licenţe pentru blocurile petrolifere Baituganskoye şi Yerilkinsky din regiunea Volga-Ural din Rusia.

MOL a precizat că va păstra o participaţie de 51% la Baitex şi că intenţionează să-şi continue operaţiunile în Rusia în condiţiile în care dispune de flexibilitatea financiară necesară pentru a reinvesti în noi active.

'Această tranzacţie face parte din strategia sa de optimizare a portofoliului, pe măsură ce compania caută un partener puternic pentru Baitex', a informat MOL într-un comunicat de presă.

MOL a achiziţionat Baitex la finele lui 2006 de la companiile VF-NEFT Development şi RusOil iar în 2013 producţia medie la câmpul Baitugan a fost de 6.600 barili echivalent petrol pe zi.

Separat, directorul TPAO, Besim Sisman, a anunţat că firma turcă poartă discuţii cu o serie de companii internaţionale, precum Exxon, OMV şi MOL, pentru a derula în comun lucrări de explorare petrolieră în Marea Neagră.

Grupul Mol are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 30.000 de angajaţi în întreaga lume. Compania are o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, dintre care 143 în România. Grupul operează o reţea de conducte de gaze naturale de înaltă presiune de peste 5.800 km în Ungaria. Grupul Mol activează şi în comercializarea şi distribuţia de gaze naturale la nivel regional. Compania a semnat acorduri de concesiune cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale pentru 3 perimetre din vestul ţării, dintre care unul a fost ratificat de către Guvernul României.

SURSA: Agerpres

Te-ar putea interesa și: